Woning verhuren? Informeer de VvE

Schermafbeelding 2017 12 24 om 15.36.06
Fijne feestdagen en een goede jaarwisseling
24 december 2017
nl20heeft20het
Investeren in een vastgoedfonds
9 januari 2018
Toon alles
VvE Informeren

VvE Informeren

Als u een appartement koopt als belegging dan is er in de meeste gevallen een Vereniging van Eigenaars (VvE) aanwezig. In de VvE zorgen de eigenaren samen voor het onderhoud van het complex. Het is om die reden belangrijk dat een VvE beschikt over de juiste informatie. Informeer bij uw VvE over welke informatie zij beschikken.

Staat de VvE verhuur toe?

Voordat u een appartement koopt is het noodzakelijk dat u vooruit de VvE raadpleegt of verhuur is toegestaan. Vaak staat dit in het reglement opgenomen. Het kan ook voorkomen dat de VvE verhuur toestaat als de huurders het reglement en een gebruiksverklaring ondertekenen. Het is handig om deze vooruit al paraat te hebben, zodat u al het papierwerk snel met uw huurder kunt regelen.

Aanmelden bij de VvE

Bent u eigenaar geworden van het appartement? Informeer vantevoren bij de VvE dat u het appartement gaat verhuren. Het is voor de VvE prettig dat zij ervan op de hoogte is wie er in welk appartement woont en hoe de bewoners te bereiken zijn. Indien er mededelingen zijn of de VvE moet voor onderhoud in uw verhuurde appartement zijn dan kunnen zij snel de juiste persoon benaderen.

Postadres

Zorg ervoor dat u bij de VvE aangeeft dat u de post niet op het verhuurde object wilt ontvangen maar op uw eigen adres. Het handigst is om de post per email te ontvangen maar niet iedere VvE doet dit. Om te voorkomen dat de VvE de post naar het verhuurde appartement stuurt is het raadzaam om uw eigen adres als postadres door te geven. Woont u in het buitenland? Dan kunt u met uw beheerder in Nederland afspreken dat deze de post voor u bewaart.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via facebook, Instagram of linkedin.

Esther Dekker
Esther Dekker
Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies nodig?