Woning verhuren in Rotterdam

Een woning verhuren in Rotterdam

Er zijn verschillende redenen waarom je een woning zou willen verhuren in Rotterdam. Een reden kan zijn dat je mantelzorg aan een familielid verleent, dat je gaat samenwonen, dat je vertrekt naar het buitenland of dat het huis te koop staat. De woning verhuren in Rotterdam is een optie om inkomsten te genereren. Ook is een woning verhuren Rotterdam een oplossing om een problematische situatie, zoals het lang te koop staan van het huis, een positieve draai te geven. Echter is het wel voornaam om te kijken naar de specifieke regelgeving rondom een woning verhuren in Rotterdam.

Rotterdam

De onderzoeken van de laatste jaren zijn het roerend eens met elkaar: de hipste stad is Rotterdam. De havenstad is van een noeste arbeidersstad naar een trendy metropool gegroeid, zonder in te leveren op de echte Rotterdamse manieren. Het is een stad met fenomenale architectuur en met haar musea, theaters en festivals een heuse culturele broedplaats. Ook gastronomisch is het aanbod de afgelopen jaren erg opgekrikt. Er is te genieten van verschillende restaurants en uitgaansgelegenheden. Vele bedrijven vestigen zich in de Maasstad, die een sterke aantrekkingskracht heeft vanwege de stadse diversiteit en dynamiek. Rotterdam heeft ingezet op leefbaarheid en veiligheid, iets dat de stad zeer aantrekkelijk maakt. Met genoeg groen en prettige buurten is wonen in een woning verhuren in woning verhuren in RotterdamRotterdam in trek.

Regelgeving

Normaliter staat er in hypotheekakten een clausule die voorschrijft dat de woning niet verhuurd mag worden indien hier nog een hypotheek op rust. De reden is dat indien er overgegaan wordt tot gedwongen verkoop, een huis met huurders minder opbrengt. De huurder staat ook juridisch erg sterk, dus het is vooral ook problematisch wanneer er een gedwongen verkoop plaats moet vinden. Echter willen banken wel graag hun rente ontvangen, dus het is niet onmogelijk om je woning  verhuren in Rotterdam. Er bestaat ook de leegstandswet, versoepeld naar aanleiding van de woningcrisis.

Woning verhuren in Rotterdam

Dubbele lasten door het bezit van twee woningen worden weggenomen door de mogelijkheid het huis te verhuren. In principe kun je dus je woning verhuren in Rotterdam via de huisbewaring, het proef-samenwonen en de leegstandswet. Deze opties zorgen voor legale verhuur en dus ook voor huurrecht. Vergeet niet dat een woning verhuren in Rotterdam ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Als verhuurder moet je uiteraard zorgen dat het huis goed functioneert. Dus de kapotte boiler vervangen of een lek repareren behoort ook tot de taken, tenzij anders vastgelegd in het huurcontract. Daarnaast is verzekeren ook voornaam om risico’s op schade te voorkomen.
Advies nodig?