Spookbewoning-voorkom-een-boete
Verhuur van woonruimte in Rotterdam, voorkom een boete
23 oktober 2018
Toon alles
investeren

Investeren, vastgoedfondsen & blockchain

Investeren in vastgoed is niet alleen voor zeer vermogende mensen weggelegd. Door de komst van nieuwe technologieën zoals Blockchain wordt het ook mogelijk om dit al vanaf kleinere bedragen te kunnen doen.

Blockchain

Door de komst van Blockchain technologie kunnen processen efficiënter gemaakt worden. Doordat Blockchain een decentraal netwerk is, worden processen transparant gemaakt. Iedereen beschikt namelijk altijd real time over dezelfde informatie. Hierdoor kunnen extra schakels ge-elimineert worden waardoor processen sneller worden.

Een ander waardevol aspect van Blockchain is dat informatie pas weggeschreven wordt op de Blockchain als er overeenstemming tussen de partijen is. Iedereen geeft als het ware zijn akkoord en dan wordt de informatie pas als ‘waar’ beschouwd. Hierdoor hoeven we ons niet meer af te vragen of de informatie die we ontvangen wel de juiste is.

Vastgoedfonds

Investeren in vastgoedfondsen is niet iets wat nieuw is. Dit wordt al jarenlang gedaan. Het kan een oplossing zijn voor mensen die wel in vastgoed willen investeren, maar geen rompslomp willen hebben van bijvoorbeeld een administratie of het onderhoud. Ook zijn er vastgoedbeleggers die investeren in een vastgoedfonds zien als een stukje risico spreiding.

Investeren in een vastgoedfonds via Blockchain

Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid om in een vastgoedfonds te investeren via Blockchain. Max Property Group opent deze maand haar tweede vastgoedfonds in Nederland. Dit fonds zal geopend worden met gebruik van Blockchain technologie. Dit is een unicum in Nederland en ook nog nooit eerder gedaan.

Investeren vanaf een klein bedrag

Doordat de processen op Blockchain efficiënter worden, kosten ze ook minder geld. Hierdoor wordt het mogelijk om ook vanaf kleinere bedragen te kunnen investeren in een vastgoedfonds. Max Property Group accepteert een minimale inleg van € 1000,00. Op deze manier wordt het investeren in vastgoed toegankelijk voor een grotere groep mensen. Investeren is vastgoed is dan niet enkel meer voor de vermogende mensen op deze wereld.

Meer informatie?

Meer weten over dit project? Kijkt u dan op www.dominium.me of www.maxpropertygroup.com. Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u vragen over een ander onderwerp met betrekking tot investeren en vastgoed? Neemt u dan gerust contact met mij op! Daarnaast kunt u mij ook volgen via FacebookInstagram of LinkedIn.

 

 

Esther Dekker
Esther Dekker
Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies nodig?