Huurcontract
Het huurcontract
21 mei 2019
Investeren-in-een-vastgoedfonds
Waarom investeren in een vastgoedfonds?
17 juni 2019
Toon alles
inspecteren

Verhuren in Rotterdam is aan regels gebonden

Zo zijn er niet alleen landelijke regels die via bijvoorbeeld de huurwet geregeld worden, ook zijn er regionale en zelfs plaatselijke regels die via een gemeente geregeld worden. Meestal zijn deze regels terug te vinden op de website van een gemeente of via de huisvestingsverordening.

Tips voor verhuur

Gemeente Rotterdam geeft via hun website enkele tips voor verhuur. Deze worden ook wel richtlijnen voor goed verhuurderschap genoemd. Dit doen ze om met name misstanden in huurwoningen zoals een hennepkwekerij of safe house tegen te gaan. In samenwerking met Flikken Rotterdam heeft de gemeente hier een korte film over gemaakt.

 

Inspecteren

Een belangrijke tip van de gemeente Rotterdam is het inspecteren van de huurwoning. Een huurwoning moet minstens 2 tot 4 keer per jaar geïnspecteerd worden. Deze inspectie legt u vast met foto’s en een rapportage. Belangrijk is dat u de eerste inspectie binnen 3 maanden na het ingaan van het huurcontract heeft gedaan.

Boetes

Gaat er iets mis in het door u verhuurde vastgoed, en u heeft de richtlijnen van de gemeente niet opgevolgd? Dan riskeert u een boete van soms wel 4000 euro en het risico op sluiting van het pand door de gemeente. Als uw pand gesloten wordt betekent dit dat u het gedurende een aantal maanden niet meer kan verhuren. Dit heeft tot gevolg dat u een gigantische inkomensderving heeft omdat u geen huurpenningen kunt innen.

Veilig verhuren

Zorg dat u als verhuurder op de hoogte bent van de wet- en regelgeving van de gemeente waarin u verhuurd. Op 14 juni vindt er een masterclass veilig verhuren plaats. In deze masterclass wordt ingegaan op de regelgeving binnen de gemeente Rotterdam. Tevens zullen de verschillende soorten huurcontracten besproken worden en leert u hoe de puntentelling precies werkt.

Inschrijven kan via deze link: https://academy.maxpropertygroup.com/agenda/masterclass-veilig-verhuren-14-6-2019/

MEER INFORMATIE?

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen? Neem dan contact met mij op! U kunt mij ook volgen via Facebook, Instagram of LinkedIn.

Esther Dekker
Esther Dekker
Ruim 10 jaar geleden zette ik mijn eerste stap in de vastgoedwereld. Als Master of Science (MSc) kreeg ik de kans om meer dan een jaar lang onderzoek te doen naar huisvestingsbeleid in Nederland. Huisvestingswetten, huisvestingsverordeningen, vergunningen ect. Niets is mij vreemd in deze dynamische markt. Lees meer

2 Reacties

  1. Nico schreef:

    Ik ben blij dat een huis verhuren in Rotterdam aan regels is gebonden, omdat veilig vehuren voor mij zeer belangrijk is.

  2. Klaas de Groot schreef:

    Over het algemeen genomen gaat alles waar de overheid zich mee bemoeid verkeerd ! . Vergaderen , vergaderen enz. enz. daar zijn ze goed in , maar uiteindelijk gaat niets volgens plan , en is het meeste gedoemd om te mislukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advies nodig?