Huizen verhuur

Huizen verhuur

Huizen verhuur Rotterdam: wat moet zeker in het contract staan?

Het gaat goed met de Nederlandse huurmarkt. Huizen verhuur  zorgt wel degelijk voor mooie rendementen, ook voor u is dat mogelijk. Eenmaal het huis verhuurt is ben je over het algemeen vrij van zorgen, of toch niet? Het is belangrijk dat je alles goed op papier zet. Goede afspraken maken dan ook goede vrienden. Waar moet je op letten en wat moet zeker in het contract staan bij huizen verhuren Rotterdam?

Verplichte onderdelen huurcontract

Net zoals in iedere overeenkomst moet er een identificatie zijn van huizen verhuur Rotterdamde partijen, in dit geval de huurder en de verhuurder. Het is belangrijk dat deze identificatie zo correct mogelijk verloopt opdat er later geen problemen kunnen ontstaan. Het aanhechten van een kopie van de identiteitskaart van de huurder is zeker en vast aangewezen.

Ten tweede moet er een afspraak gemaakt worden over de huurprijs. Maak daar eventueel een opsplitsing tussen de kale huur en de servicekosten. Vermeld ook duidelijk hoe alle kosten verdeeld worden (bijvoorbeeld bij het poetsen van gemeenschappelijke delen). Samen met de huurprijs bepaal je ook de hoogte van de borg. Dit is het bedrag dat moet garanderen dat de huurder het pand in dezelfde goede staat teruggeeft als waarin u het aan hem bezorgde. Vergeet ook de datum en het tijdstip van betaling niet aan te geven, net als de gevolgen van niet (tijdige) betaling.

Een ander deel van de overeenkomst gaat uiteraard over het verhuurde goed. Huizen verhuur Rotterdam betekent dan ook dat u uw onroerend goed best zo goed mogelijk beschrijft. Denk aan de hoeveelheid kamers en de beschrijving van iedere kamer. Eventueel kunnen foto’s aan het dossier toegevoegd worden om de staat van de woning aan te geven. Maak ook duidelijke afspraken over de onderhoudsverplichtingen: voor welk onderhoud staat de verhuurder in en welk normaal onderhoud hoort tot de verplichtingen van de huurder.

Uiteraard sluit je de overeenkomst af met de handtekening van beide partijen, in casu de huurder en de verhuurder. Een laatste handtekening en u bent op weg naar eigen huizen verhuur Rotterdam.

Huizen verhuur : meer informatie

U kan ons steeds contacteren voor meer informatie of advies aangaande de huizenmarkt in Rotterdam. Wij staan steeds voor u klaar indien u meer wenst te weten over huizen verhuur Rotterdam.

Advies nodig?